Full Modular PSU Custom Cables #01 - Corsair AX1500i 80 Plus Titanium

Sponsored by:Tools:
-1× MDPC-X Crimping Tool CTX3
-1× MDPC-X Original Pin Remover By MOLEX
-1x MDPC-X S.M.W "MOLEX" Pin Remover


Wire:
-35m MDPC-X 15 AWG Hook-Up Wire C-White

Cable Sleeving:
-30m MDPC-X Natural-White Cable Sleeving Small
-5m MDPC-X White Cable Sleeving Frontpanel
-5m MDPC-X Blackest-Black Cable Sleeving Frontpanel
-3m MDPC-X Natural-White Cable Sleeves Medium
-2m MDPC-X Blackest-Black Cable Sleeves Medium


Connectors:
-2× MDPC-X 4+4-Pin Connector ATX/EPS Male
-2× MDPC-X 8-Pin Connector PCI-E Male
-5× MDPC-X SATA Straight Crimp Connector
-10× MOLEX 4-Pin FAN Connector Male
-5× MOLEX 4-Pin FAN Connector Female


Terminals:
-180× (18×10) Molex Crimp Terminal ATX/EPS/PCI-E Female
-80× (8×10) Molex Crimp Terminal SATA Power
-30× (3×10) Molex Crimp Terminal FAN Female
-30× (3×10) Molex Crimp Terminal FAN Male

Heatshrink:
-50× (1×50) Anthracite PRE-CUT Heatshrink 4:1 Small
-1m Anthracite Heatshrink 4:1 Small
-30cm Transparent Heatshrink 4:1 Small


Sponsor:


 


Tápegység / Power Supply


Projekt log


-1× 24 Pin ATX custom cable / 620mm=62cm
-1× 8 Pin EPS custom cable / 800mm=80cm
-2× 8 Pin PCI-E custom cable / 485mm=48.5cm
-1× SATA1 Power custom cable / 430mm=43cm
-1× SATA2 Power custom cable / 560mm=56cm


HUN / ENG

A fogók amivel dolgozok. / The pliers I work with.

A vezetékeket lemértem a fentebb leírt listában milyen hosszúságú legyen és lehetőleg minél pontosabban, de ha eltér 1mm hosszan a másik lemért vezetéktől az még teljesen elfogadható.

I measured the lengths of the wires in the list described above and as accurately as possible, but if it differs by 1mm from the other measured wire, it is still perfectly acceptable.

Ezen a képen az ATX 24 Pin vezetékről készült képen az látható, hogy a vezeték egyik végén a külső burkolat 3mm hosszúságban csupaszítva így minden vezetéken ugyanezt a folyamatot kell ismételni. A megengedett, azaz maximum 3,3mm hosszúságú lehet, de már 4mm hosszú nem megengedett, mert az túl hosszú és felesleges.

In this picture, the picture of the ATX 24 Pin cable shows that at one end of the cable the outer casing is stripped to a length of 3mm so the same process has to be repeated on each cable. It can be allowed, i.e. a maximum length of 3.3mm, but already 4mm long is not allowed because it is too long and unnecessary.

Az összes vezetékeknek a krimpelése elkészült, tökéletes és precíz munka. Lentebb közelebbről is megtekinthető milyen lett és hogyan lettek krimpelve az érintkezők a vezetékekre.

Crimping all the wires is done, perfect and precise work. Below you can also take a closer look at what and how the terminals were crimped on the wires.

Utolsó lépésként a vezetékek harisnyázása következik, fogó a kábelharisnyák vágásához, az olvasztáshoz pedig egy kézi mikro olvasztó amivel az előrevágott zsugor segítségével olvasztom a kábelharisnyát az érintkezők alsó krimpelt részére így megakadályozva, hogy a kábelharisnya lecsússzon a vezetékről. Egy teljesen merev, egyenes kábelharisnyázott vezetéket készítünk el így tartva meg egyenességét és merevségét és természetesen szépen hajlik. Fontos, hogy addig kell a kábelharisnyát olvasztani az érintkező alsó részére míg lehet, viszont nem szabad teljesen, mert a csatlakozóban szorulni fog és a csatlakozóban az elválasztók eltörhetnek.

The last step is to wire the wires, pliers for cutting the cable sleeves, and for melting a hand-held micro melter with which I melt the cable sleeved to the lower crimped part of the terminals using the pre-cut heatshrink, thus preventing the cable sleeved from slipping off the wire. We make a completely rigid, straight cable sleeved wire so that it retains its straightness and rigidity and, of course, bends nicely. It is important to melt the cable sleeved on the bottom of the terminal as long as possible, but not completely, because it will get stuck in the connector and the separators in the connector may break.

Elsőként a SATA1 vezetékek kábelharisnyázásához kezdtem hozzá, hogyan sikerül elkészíteni az első elkészített kábelt, de sikerült és ez a képeken is megtekinthető.

I first started cable sleeving the SATA1 wires, how to make the first cable made, but it worked and it can be seen in the pictures.

SATA pinout diagram:
PSU 6 Pin --> SATA 5 Pin

PSU 1 - SATA 5
PSU 2 - SATA 3
PSU 3 - SATA 1
PSU 4 - SATA 2
PSU 6 - SATA 4

SATA2 vezetékek kábelharisnyázásához hozzákezdtem, viszont olyan problémába ütköztem, hogy a kábelharisnyázott kész vezetékek a SATA csatlakozóba nehezen mentek be. Ennek az az oka, hogy 15 AWG vezetéket használtam és gyárilag is csak 17 AWG-t használnak a gyártók, tehát SATA kábelharisnyázott vezetékeknél ne használjunk 15 AWG vezetékeket, mert semmi értelme és nem ajánlják a kábelkészítők sem.

I started with the cable sleeves of SATA2 wires, but I ran into a problem that the finished wires with cable sleeves got hard into the SATA connector. The reason for this is that I used 15 AWG wires and the manufacturers only use 17 AWG wires at the factory, so don’t use 15 AWG wires for SATA cable sleeve wires because it makes no sense and is not recommended by cable makers either.

Következő kábelharisnyázáshoz előkészítve az alapanyagok, krimpelt vezetékek, fogók stb... a képek között található olyan is amin az olvasztott kábelharisnya is jól látható illetve a vezetéken a kábelharisnya és a zsugor elő van készítve, következő képen mind a 8db 8 Pin EPS vezetékek kábelharisnyázása teljesen elkészült és a további képeken a kész 8 Pin EPS kábelek találhatók a SATA1 kábeleivel együtt.

Prepared for the next cable sleeving, the raw materials, crimped wires, pliers, etc ... the pictures include the fused cable sleevings and the cable sleevings and heatshrink are prepared on the cable, in the next picture the cable sleeving of all 8 Pin EPS cables is complete. completed and additional images include the finished 8 Pin EPS cables along with the SATA1 cables.

8 Pin EPS pinout diagram:
PSU 8 Pin --> EPS 4+4 Pin

PSU 1 - EPS 3
PSU 2 - EPS 4
PSU 3 - EPS 7
PSU 4 - EPS 8
PSU 5 - EPS 1
PSU 6 - EPS 2
PSU 7 - EPS 5
PSU 8 - EPS 6

Következő krimpelt PCI-E vezetékek kábelharisnyázása és az Y vezetékek elkészítése forrasztással megerősítve. Forrasztáshoz Dremel VersaTip 2000 használtam és egy Toolcraft nagyítót ami egyben vezetékek befogadására is szolgál a könnyebb és biztonságos forrasztás használatában. Az Y vezetékről is készült kép amin a forrasztás és a szigetelés is látható illetve a teljesen kész kábelek.

Next cable crimping of crimped PCI-E wires and making Y wires reinforced by soldering. I used a Dremel VersaTip 2000 for soldering and a Toolcraft magnifier that can also hold wires for easier and safer soldering. A picture of the Y wire is also shown, showing the soldering and insulation as well as the completely finished cables.

8 Pin PCI-E pinout diagram:
PSU 8 Pin --> PCI-E 6+2 Pin

PSU 1 - PCI-E 1
PSU 2 - PCI-E 2
PSU 3 - PCI-E 3
PSU 5 - PCI-E 4/8 (double wire) Y wire cable
PSU 6 - PCI-E 5
PSU 7 - PCI-E 6
PSU 8 - PCI-E 7

8 Pin Connector:
PSU 5=PCI-E 4 & PCI-E 8 (double wire) Y wire cable

Következő krimpelt 24 pin ATX vezetékekre kerül sor és itt is történt egy Y vezeték készítés, erről sajnos nem készítettem képet, de ugyanaz mint a PCI-E esetében is viszont 1 vezeték hosszú és az egyik végen pedig 10cm hosszúságnak kell lennie a kettő vezetéknek, hogy meglegyen a távolság a 14-es és 10-es csatlakozóknál.

The next crimped 24 pin ATX wires are made and a Y wire was made here as well, unfortunately I didn't take a picture of it, but the same as in the case of PCI-E, 1 wire is long and the two wires must be 10cm long at one end to have the distance at connectors 14 pin and 10 pin.

24 Pin ATX pinout diagram:
PSU 14 Pin + 10 Pin --> ATX 24 Pin

PSU 14 Pin connector:
PSU 1 - ATX 1
PSU 2 - ATX 2
PSU 3 - ATX 3
PSU 4 - ATX 4
PSU 5 - ATX 5
PSU 6 - ATX 6
PSU 7 - ATX 7
PSU 8 - ATX 13
PSU 9 - ATX 14
PSU 10 - ATX 15
PSU 11 - ATX 16
PSU 12 - ATX 17
PSU 13 - ATX 18
PSU 14 - ATX 19


PSU 10 Pin connector:
PSU 1 - ATX 8
PSU 2 - ATX 9
PSU 3 - ATX 10
PSU 4 - ATX 11
PSU 5 - ATX 12
PSU 6 - ATX 13
PSU 7 - ATX 21
PSU 8 - ATX 22
PSU 9 - ATX 23
PSU 10 - ATX 24


14 Pin connector + 10 Pin connector:
PSU 8 & PSU 6=ATX 13 (2 Wire) Y wire cable

 

Project log in progress...